Aktuális

Szinte biztosan meghalt síbalesetben az OBI milliárdos tulajdonosa

Nincs többé esély arra, hogy élve kerül elő a svájci Alpokban eltűnt német milliárdos, a Tengelmann-csoportot vezető Karl-Erivan Haub – írta pénteki közleményében az OBI vállalat.

Ez a szerencsétlenség a Haub család és a teljes családi vállalkozás számára borzalmas, és egyben mindenki számára felfoghatatlan tragédia” – írták a közleményben. Haub családja feladta a reményt, mert a könnyű öltözetet viselő milliárdos immár több mint hét napja tűnt el egy szélsőséges időjárási körülmények jellemezte gleccseren síelés közben. A svájci mentőcsapatok továbbra is keresik a leggazdagabb németek egyikének számító 58 éves férfi holttestét.

Az eddigi mentési munkák az időjárás miatt nehézkesen haladtak. Időnként hatvanan kutattak az eltűnt férfi után. A térségben több ezer gleccserhasadék található, némelyik több száz méter mély. Az egységek leereszkedtek a legismertebb hasadékokba, és átvilágították azokat, de nem sikerült az üzletember nyomára bukkanni.

Karl-Erivan Haub (fotó: Roland Weihrauch / dpa)

Karl-Erivan Haub (fotó: Roland Weihrauch / dpa)

Haub, aki a síelés és az alpinizmus szerelmese volt, múlt szombaton tűnt el a svájci–olasz határon található Kis Matterhornon egy magányos edzés során. A milliárdos a következő heti, Gleccserőrjárat nevű sporteseményre készült, amelyen korábban kétszer is részt vett. A milliárdos azóta nem adott életjelet magáról, hogy szombat reggel fél 9-kor beszállt a síliftbe, holott délután vissza kellett volna térnie szállására. Eltűnését hétfő este jelentették be.

A Manager Magazin című gazdasági folyóirat 4,2 milliárd euróra (több mint 1300 milliárd forintra) becsülte a vállalkozócsalád vagyonát. A Tengelmann-birodalom része a Kik áruházlánc és az OBI barkácsáruházlánc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top