Aktuális

A tettes azt mondta, nem akarta megerőszakolni és megölni a lányt, pedig pont ezzel próbálkozott

Tíz és fél év fegyházbüntetést kapott az a 21 éves férfi, aki 2015 nyarán kirabolt és meg akart erőszakolni egy fiatal nőt a Budapest és Szeged között közlekedő vonaton.

A vád szerint a férfi a szerelvény folyosóján állt, amikor észrevette, hogy a mosdó ajtaja kinyílt, és egy nő ki akar jönni. A vádlott ezt nem engedte: visszalökte a nőt, és magukra zárta az ajtót. Ezt követően leszaggatta róla a melltartót, fogdosni kezdte a mellét, majd erőszakkal lehúzta róla a nadrágot.

A nő sírva könyörgött neki, hogy engedje el, de a férfi még durvábban folytatta az erőszakoskodást. Többször is a WC-kagylóhoz ütötte a fejét, majd kis híján megfojtotta a lányt. A nő a fojtás miatt rövid időre az eszméletét is elvesztette. A férfi Vecsés állomásnál letépte a nő táskáját, kilépett a WC-fülkéből, leugrott a megálló vonatról, majd futva elmenekült. 

vonat (forrás: YouTube / Tiborcoska94)

Kép forrása: YouTube / Tiborcoska94

Az ítélethirdetés előtt a 24.hu helyszíni riportja alapján azt mondta, nem akarta bántani a lányt, noha pont ezt csinálta. „Én mindig megvetettem azokat az embereket, akik a gyengébbeket bántják. Éppen ezért nehezen tudtam elszámolni a lelkiismeretemmel, amiért egy nálam sokkal gyengébb lányt bántottam. Eszem ágában nem volt elvenni annak a szegény lánynak az életét, sem pedig megerőszakolni.

Az ítélethirdetésnél jelen volt a vádlott két hozzátartozója is, akik elmondták: nem értik, hogy követhetett el ilyesmit a vádlott. Tudják, hogy rokonuk kábítószerfüggő volt, az erőszakos viselkedést a drog hatásának tudják be.

A bíróság aljas indokból elkövetett emberölés kísérletében és más bűncselekményekben találta bűnösnek a férfit. Első fokon tíz és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték, emellett tíz évre eltiltották a közügyektől, és neki kell állnia a közel 800 ezer forintos bűnügyi költséget is. A tettes azt kérte, a jogerős bírósági ítéletig helyezzék házi őrizetbe, a bíróság azonban ezt a szökés veszélye miatt elutasította. (24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top