Aktuális

Csak a háziorvosnál vizsgálódik a rendőrség, Zacher Gábort nem keresték

Telefonon hívta fel a rendőrség azt a háziorvost, aki beutalt egy beteget a Honvédkórházba, ám ott nem látták el, mert szerintük a beutalása szakmaiatlan volt. A beteg másnap meghalt, mire az őt beutaló háziorvos vizsgálatot kért a kórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábor ellen. A Heti Válasz szerint most mégis a háziorvost kereste meg a rendőrség, nem pedig a kórházat.

Januárban meghalt egy beteg, miután elküldték a Honvédkórház sürgősségi osztályáról, ahová háziorvosa utalta be vérmérgezés gyanújával. A beteg hazaküldése után rosszul lett, kómaszerű állapotban szállították vissza a Honvédbe, ahol már nem tudták megmenteni az életét. Zacher Gábor osztályvezető főorvos azzal utasította el a beteg felvételét, hogy problémája nem sürgősségi eset, beutalása szakmaiatlan.

Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi centrumának főorvosa – MTI Fotó: Mohai Balázs

A haláleset után a háziorvos vizsgálatot kezdeményezett a kórház és a sürgősségi osztályt vezető Zacher Gábor ellen, ám sem a kórház, sem az intézményt fenntartó minisztérium nem indított vizsgálatot. A vádakat azzal utasították vissza, hogy mindent szakszerűen végeztek a beteg ellátása során.

Heti Válasz úgy tudja, a beteget a kórház sürgősségi osztályára utaló háziorvost a napokban felkereste a rendőrség, ám Zacher Gábort nem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top