Aktuális

Szita Bence gyilkosa úgy érzi, két-három éve lehet hátra

A Szita Bence meggyilkolása miatt életfogytiglanra ítélt Bogdán József súlyos beteg, jelenleg a rabkórházban van. Úgy érzi, két-három éve lehet hátra.

Továbbra is ártatlanságát hangoztatja a Szita Bence meggyilkolásáért elítélt Bogdán József. A kisfiút 2012-ben, 11 éves korában ölték meg úgy, hogy élve eltemették. A felbujtó a fiú nevelőanyja, az azóta meghalt P. Erika volt. Bogdán a rabkórházban adott interjút a Borsnak, ahova betegsége miatt került.

Az interjúban elmondja, hogy P. Erika és bűntársa, Kertész József őt szemelték ki arra, hogy rá lehessen bizonyítani valakire a gyilkosságot, de Bogdán azt állítja, ő nem volt jelen, mikor Szita Bencét élve eltemették. Már hat éve raboskodik, és ugyan bízik az igazságszolgáltatásban, abban, hogy esetleg újratárgyalják az ügyét, közben sokat betegeskedik, és úgy érzi, két-három éve lehet hátra.

Szita Bence, Bogdán József (fotó: MTI / Varga György)

Bogdán József (fotó: MTI / Varga György)

Az interjú izgalmas részlete, hogy Bogdán elárulja, a börtönben van egy tengerimalaca, Mimi, amelyet volt rabtársától, a „balástyai rémként” ismert Sz. Zoltántól örökölt, annak öngyilkossága után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top