Aktuális

Új módszerrel vadásznak a szabálysértőkre a rendőrök – videó

Civil autóba épített kamerával figyelik a rendőrök a miskolci autósokat, a rögzített szabálysértések után pedig egyből feljelentést is tesznek az egyenruhások. Márciusban a kamera egy autós üldözést is rögzített.

Nem lehetnek nyugodtak azok az autósok, akik Miskolcon szabálytalanul előznek, átlépik a záróvonalat, vezetés közben telefonálnak, a leállósávot jogtalanul használják, a gyalogos átkelőhelyen nem adnak elsőbbséget, tilos jelzés ellenére haladnak tovább, nem használják a biztonsági övet.

Ezeket a szabályértéseket mind felveszi a civil autóba épített kamera, majd a rendőrök meg is állítják a közlekedési szabálysértőket, akik néha nem akarnak eleget tenni a felszólításnak.

A miskolci rendőrök március 27-én vettek észre egy szürke Renault Cliót, amin nem volt első rendszám, a hátul ülő gyerekek nem voltak bekötve, a sofőr pedig a fény- és hangjelzés ellenére sem volt hajlandó megállni, inkább menekülőre fogta a dolgot.

A menekülés során több közlekedési szabályt is megszegett: többször túllépte a megengedett sebességet, figyelmen kívül hagyta a tilos jelzéseket, felhajtott a járdára, ahol kis híja volt, hogy el nem ütött egy babakocsit toló nőt és a mögötte sétáló asszonyt.

Végül sikerült megállítani a menekülő sofőrt – Forrás: police.hu

Miután sikerült megállítani a hátsó ülésen két gyerekkel menekülő 24 éves férfit, kiderült, hogy a sofőr alkoholt fogyasztott indulás előtt, illetve jogosítványa sem volt sosem, viszont a közlekedési táblákat nagyjából ismeri.

A Miskolci Rendőrkapitányság a 24 éves Zs. Józseffel szemben közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top