Aktuális

Zárkaajtón keresztül szúrta ki társa szemét egy rab

Fél szemére megvakult egy fogvatartott, miután rossz zárka előtt állt meg.

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a jogerősen elítélt és börtönben ülő férfivel szemben, aki tavaly májusban szúrta szemen elítélttársát a büntetés-végrehajtási intézetben.

Még tavaly májusban állt meg a sértett a vádlott zárkája előtt és benézett a zárkaajtó nyitott betekintő nyílásán. A nyíláson keresztül beszéltek egymással, majd a vádlott a zárkában lévő, műanyaggal bevont, fémből készült felmosónyéllel a nyíláson keresztül a sértettet szemen szúrta. A szúrás miatt a sértett bal szeme olyan súlyosan megsérült, hogy a szemgolyót el kellett távolítani. A sérülés mintegy egy hónapon belül gyógyult azzal, hogy a szem elvesztése, illetőleg műtéti eltávolítása maradandó fogyatékosságnak minősül.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amelyet figyelemmel korábbi elítéléseire is, erőszakos és többszörös visszaesőként követett el – áll az ügyészség közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top