Aktuális

Nem altatják el Chicót, pedig megölte a gazdáit

Megúszhatja az altatást az a staffordshire terrier keverék kutya, amelyik a múlt héten marcangolta halálra gazdáit.

Elmaradhat az altatása annak a Hannover közelében élő staffordshire terrier keverék kutyának Chicónak, aki széttépte gazdáit, egy 52 éves, kerekesszékes nőt, és a nő 27 éves fiát – írja a 444.hu a brit sajtóra hivatkozva.

Chico annak köszönheti életét, hogy kiderült, az önkormányzat korábban hibákat követhetett el a kutya esetében. Ugyanis már tudtak róla, hogy a kutya veszélyes, mégsem léptek közbe, nem vették el a gazdáitól. Az sem mellékes, hogy az elmúlt napokban több mint 250 ezren írták alá a petíciót Chico elaltatása ellen.

A helyi sajtó beszámolója szerint a kutyát nyolc évvel ezelőtt vásárolta meg a nő, miután egykori férjét kiengedték a börtönből. A férfi korábban baltával támadt a nőre, aki a sérülései miatt kerekesszékbe került. A szomszédok elmondása szerint ő és négy gyermeke védelmében vette a kutyát, a pincében tartották egy ketrecben – írja a 444, hozzátéve, hogy egy szociális munkás felfigyelt a kutyára, egy kutyakiképző megállapította róla, hogy korábban vélhetően harci kutyává képezhették ki.

Chico örökbefogadására több százan jelentkeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top