Aktuális

Már az FBI kezeli Amerika legnagyobb szexhirdetési portálját

Átvették az irányítást a szexuális kereskedelemben való részvétellel vádolt, minősített hirdetések weboldalán az Egyesült Államok hatóságai.

Mostantól egy figyelmeztetés fogadja az Egyesült Államok legnagyobb szexuális hirdetéseit kínáló oldal, a Backpage.com látogatóit, amiben a hatóságok közlik, hogy átvették az irányítást a weboldal felett. Bár az oldal készítői már korábban elérhetetlenné tették az Egyesült Államokban futó weboldal felnőtt hirdetéseit, de a szakértők szerint csak más oldalakra költöztek át a hirdetők.

Forrás: FBI

A Reuters szerint az Egyesült Királyságban működő verzió több tucat hirdető kínált szexuális szolgáltatást az oldal bezárásakor.

A múlt héten a Backpage társalapítóját, Michael Lacey-t is letartóztatták.

Az Egyesült Államokban 2016 óta próbálják bezárni a hasonló, szexuális hirdetéseket is futtató weboldalakat, ám eddig nem voltak adottak a jogi feltételek. Abban az évben Lacey-t is bíróság elé állították, de ügyét akkor azzal utasították el, hogy a kiadók nem tehetők felelőssé kizárólag a felhasználók által létrehozott tartalomért.

Egy hónapja viszont a kongresszus elfogadta az online szexuális kereskedelemről szóló törvényt, ami lehetővé teszi, hogy eljárjanak azon weboldalak ellen, amelyek elősegítik a jogellenes szexuális cselekmények reklámozását. A jelentések szerint az elfogadott törvényt Donald Trump elnök még a héten aláírja.

BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top