Aktuális

Kutyatámadás miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi nő ellen

Nem őrizte megfelelően az állatot, az pedig rátámadt a szomszédra. Az idős férfinak amputálni kellett az egyik ujját.

Súlyos testi sértés miatt vádat emeltek egy zalaegerszegi nő ellen, akinek a kutyája tavaly szeptemberben úgy megharapta az asszony idős szomszédját, hogy a férfinak amputálni kellett az egyik ujját – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba elmondása szerint a négyéves staffordshire terrier többször is megszökött otthonról, miután gazdája, a zalaegerszegi nő nem megfelelően gondoskodott a kutya őrzéséről.

Tavaly szeptemberben az állat emiatt juthatott át a szomszédos családi ház udvarába, ahol megtámadta az ott élő idős férfi német juhász kutyáját. A férfi éppen megpróbálta szétválasztani a két állatot, amikor a beszökött kutya megharapta a bal kézfejét.

A férfi segítségére sietett a fia, aki megpróbálta ellökni az idegen kutyát, az azonban őt is megharapta. A fiatalabb férfinak csak ezután sikerült megfognia az állatot, amit átlökött a szomszéd udvarba.

A harapás okozta sebfertőzés miatt amputálni kellett az idős férfi bal keze mutatóujjának végpercét, ami maradandó testi fogyatékosságot eredményezett. Fia sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A támadó kutya gazdája ellen súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top