Aktuális

Bécsbe költözhet Budapestről a CEU, elkezdődtek a tárgyalások

Egy friss megállapodás értelmében Bécsben nyithat kampuszt a Budapestről kiutált Central European University (CEU).

Tájékoztató levelet küldött az oktatóknak Michael Ignatieff, a CEU rektora arról, hogy együttműködési megállapodást írt alá Bécs városával az egyetem kuratóriuma és szenátusa annak érdekében, hogy jövő szeptemberben megnyithassák kampuszukat az osztrák fővárosban – értesült a 444.

Michael Ignatieff, a Central European University (CEU) elnök-rektora – MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az egyetemvezető a tájékoztatólevélben leírta, hogy a bécsi kampusz pontosan olyan integrált része lesz az egyetemi hálózatnak, mint a budapesti kampusz (volt). Ignatieff arra kéri az oktatókat, hogy jelentkezzenek az intézményvezetésnél oktatási programokkal. 

Ezt olvastad már?

Mi a CEU?

Ez is érdekelhet Megnézem

Michael Ignatieff megjegyzi, hogy nem szeretnék elhagyni Budapestet, de a múlt évben elfogadott Lex CEU miatt arra kényszerülnek, hogy kiterjesszék oktatási tevékenységét a New York-i és bécsi intézmények felé. A 444 szerint nehéz ezt másként értelmezni, mint hogy megkezdték az oktatók és hallgatók felkészítését a költözésre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top