Aktuális

Két román leölt egy állatkerti kecskét Németországban, mert éhesek voltak

A bíróság mindkettejüket börtönbe küldte.

Egészen elképesztő esetről számolt be a Főtér.ro. A lap információi szerint februárban történt, hogy két román vendégmunkás, akik január óta építőmunkásként dolgoztak Berlinben, behatoltak a Hasenheide parkba, és leöltek egy kecskét, saját bevallásuk szerint azért, mert éhesek voltak.

A lap szerint az egyik gyanúsított őrt állt, míg a másik egy késsel leölte az állatot. A környéken lakók azonban meghallották az állat bőgését, és kihívták a rendőrséget. Az egyenruhások éppen akkor értek oda, amikor a két 29 éves vendégmunkás átmászott a kerítésen.

A rendőrök az egyiküknél egy vérest kést találtak, valamint egy hátizsákot, amelyben állati lábak és néhány véres kesztyű volt. Utólag az is kiderült, hogy az áldozat, egy Lilly névre hallgató angórakecske három gidával volt vemhes.

A két gyanúsított azóta bíróság elé is került, ahol beismerték tettüket. Elmondásuk szerint azért ölték le az állatot, mert éhesek voltak, a munkáltatójuk pedig nem fizette ki a bérüket. Az egyik gyanúsítottat korábban már elítélték Németországban lopás miatt, őt a bíróság tíz hónap börtönre ítélte, büntetlen előéletű társát pedig kilencre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top