nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
A Facebook beismerte, hogy átvizsgálják az üzeneteinket

A Facebook beismerte, hogy átvizsgálják az üzeneteinket

Mark Zuckerberg most hivatalosan is megerősítette, amit mindannyian sejtettünk.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A Facebook automatizált eszközökkel ellenőrzi a Messengeren keresztül küldött üzeneteink szövegét, valamint az elküldött linkeket és fényképeket is. Ezt maga Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója árulta el egy podcastes interjúban – írja a 24.hu. Zuckerberg szerint az ellenőrzések célja, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy a felhasználók nem sértik meg a közösségi oldal irányelveit.

A Facebook közleményében azt állítja, az algoritmus által kiszűrt adatokat nem használják fel hirdetésekhez, sem megfigyelési célokra, ezzel kapcsolatban azonban sokan szkeptikusak maradtak.

Például amikor a Messengerben elküldesz egy fotót, az automata rendszerünk átvizsgálja egy képfelismerő technológia segítségével, hogy tartalmaz-e gyerekpornót, vagy amikor egy linket küldesz, akkor malware-eket és vírusokat próbálunk szűrni. A Facebook azért készítette el ezeket az automatizált eszközöket, hogy gyorsabban megállíthassuk a bántalmazó viselkedést platformunkon

– idézi a 24.hu.

A Facebookot gyakran vádolták már azzal, hogy átvizsgálja az üzeneteinket, az így megszerzett adatokat pedig hirdetésekhez használja fel. Ahogyan időről időre az is felmerül, hogy a közösségi oldal a telefonjaink és laptopjaink mikrofonjain keresztül lehallgat bennünket, szintén a célzott hirdetések érdekében. Bár ezt a Facebook vezetősége továbbra is tagadja, az most megerősítést nyert, hogy a cég minden egyes üzenetet átvizsgál.

Az elmúlt hetekben a Facebook a Cambridge Analytica elemző cég adatkezelési visszaélése miatt került kereszttűzbe. Ahogyan az ma reggel kiderült, a Cambridge Analytica 87 millió Facebook-profil adatait szerezhette meg. A hivatalos információk alapján mintegy 32 ezer magyar felhasználó is érintett az ügyben.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon