Aktuális

Hét és fél év börtönt kapott a pedofil, aki saját unokahúgát molesztálta

A kislány még csak három és fél éves volt, amikor az eset történt.

A Budapest Környéki Törvényszék kétrendbeli szexuális erőszak miatt 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte és 6 évre eltiltotta a közügyektől kedden azt a férfit, akit azzal vádolt a Ráckevei Járási Ügyészség, hogy szexuális cselekmény végzésére kényszerített egy 12 év alatti (valójában mindössze 3 és fél éves) gyereket.

A törvényszék közleménye szerint a vádlott saját, 2010-ben született unokahúgát bántalmazta, amikor együtt élt vele és családjával. A bíróság szerint a vádlott szexuálisan vonzódott a kiskorúakhoz. Volt olyan, hogy a család baráti társaságába tartozó ismerősök gyerekeiről (nem pornográf) képeket készített, később pedig úgy közelített testvére gyermekéhez, mintha szerelmes lenne belé, majd szexuálisan molesztálta.

2013-ban a nagybácsi és az akkor 3 és fél éves kislány egyedül maradt a lakásban, a vádlott pedig „szexuális cselekményekre” vette rá a gyereket, cserébe megígérte neki, hogy játszhat a telefonjára letöltött játékokkal. A dologra később úgy derült fény, hogy a kislány az édesanyja szeme láttára hasonló „játékot” akart játszani az öccsével. Amikor az édesanyja kérdőre vonta, a gyerek elmondta, mi történt közte és a nagybácsi között.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért és felmentésért fellebbezett, az ügyész 3 nap gondolkodási időt kért. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta. Az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik. Az ítélet nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top