Aktuális

Újabb gát repedt meg Oszter Sándor birtokán

Egymást érik a botrányok a színész diósjenői tórendszere körül.

Alig több mint két héttel ezelőtt számoltunk be róla, hogy kis híján átszakadt az egyik gát Oszter Sándor magántavainál, máris újabb botrány alakul a színész mesterséges tórendszere körül. A Bors ugyanis úgy tudja, újabb gát repedt meg a birtokon: ezúttal az illegálisan épített tórendszer felső tavának gátja rongálódott meg úgy, hogy gyakorlatilag darabokra tört, és jelenleg is ömlik át rajta a víz.

A lap két videót is közölt a színész birtokán uralkodó állapotokról, amelyeket eredetileg Diósjenő közösségi oldalán tettek közzé a Facebookon. A képek magukért beszélnek:

Ahogyan azt korábban megírtuk, az alsó gát március közepén sérült meg, amikor Oszter eltorlaszolta a tó egyik vízelvezetőjét, az olvadáskor alázúduló víz pedig alámosta a gátat. A tűzoltóság és a katasztrófavédelem is kiszállt a helyszínre, végül búvárok engedték le a tavat, így sikerült megakadályozni, hogy átszakadjon a gát.

Oszter Sándor még tavaly nyáron kezdett tóépítésbe diósjenői birtokán, a tavakat pedig azzal a patakkal akarta feltölteni, amelyik a falu halastavát táplálja. Ezt azért tehette meg, mert az önkormányzat 2000-ben patakból árokká minősítette az érintett szakaszt, így Oszter megvásárolhatta a szóban forgó területet. Az ügy miatt később környezetkárosítás miatt büntetőeljárás is indult a színész ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top