Aktuális

Friss hírek a ferihegyi buszbalesetről

Újabb részletek derültek ki a sérültek számáról és állapotukról.

Kilenc embert vittek kórházba a mentők a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren vasárnap délelőtt történt buszbaleset helyszínéről – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

Már a repülőtéri mentők elkezdték az elsősegélynyújtást, majd a mentőszolgálat négy egységgel érkezett a helyszínre. Kilenc embert kellett kórházba vinni, mindannyian felnőttek, különböző nemzetiségűek; életveszélyes sérült és gyerek nem volt a sérültek között.

A sérülteknek jellemzően zúzódásaik vannak, de több embernél felmerült a csonttörés lehetősége. Sérülésük súlyosságát a kórházi röntgenvizsgálatokkal állapítják majd meg. Két fővárosi traumatológiai osztályra (az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe, valamint a Merényi Gusztáv-kórházba) vitték őket.

Mint arról korábban beszámoltunk, két személyszállító busz ütközött össze a repülőtér 2B terminálján. A balesetben a Malév Ground Handling két busza érintett, amelyek a Wizz Air Bukarestből érkező járatáról vitték az utasokat a terminálhoz. Az egyik jármű hátulról hajtott bele az előtte haladóba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top