Aktuális

Egy papírfecni miatt gyilkolta meg szomszédját és annak fiát egy ceglédi férfi

Legkorábban 26 év múlva helyezhető feltételes szabadlábra.

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön, nem jogerősen egy ceglédi férfit, aki a vád szerint megölte a szomszédját és annak fiát – méghozzá egy egyszerű papírfecni miatt.

A bíróság aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés és kifosztás miatt mondta ki bűnösnek a férfit, aki legkorábban 26 év letöltése után helyezhető feltételes szabadlábra.

Az ítélet ellen az ügyész az előre kitervelt minősítés fenntartása, valamint a feltételes szabadság teljes kizárása, a tényleges életfogytiglan kiszabása érdekében, a vádlott és védője pedig részben téves minősítésre hivatkozva, részben enyhítésért fellebbezett.

A bíróság közleménye szerint a férfi 2015-ben költözött össze egy ceglédi nővel, akivel gyakran átmentek a szomszédhoz. Többször is együtt italoztak, és közösen vettek be nyugtató hatású gyógyszereket. 

Egy alkalommal a most elítélt férfi elvette a szomszédja mobiltelefonját, ezért a szomszéd 2015. december 9-én este kitett egy papírlapot „Itt egy tolvaj lakik” felirattal a férfi kerítésére. A nő pedig, akivel a vádlott lakott, aznap este felszólította a férfit, hogy költözzön el a lakásából, mert nem akar tolvajjal együtt élni.

Miután a nő elaludt, a vádlott elhatározta, hogy elégtételt vesz a szomszédján a papírlapra írt állítás miatt. Több konyhai kést vett magához, és átment a szomszédhoz, számonkérte a történteket, majd többször megszúrta őt is és a fiát is. A vérveszteség következtében 5-30 percen belül mindketten meghaltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top