Aktuális

Egy betonkeverő miatt verte meg a boltosnőt

Önbíráskodás miatt kell felelnie annak a lajosmizsei férfinak, aki megfenyegetett és bántalmazott egy nőt egy betonkeverő miatt.

Pont egy éve történt, hogy egy lajosmizsei férfi elutazott Tiszaalpárra, hogy onnan elhozzon egy betonkeverőt, amelyről úgy hitte, hogy fele részben az ő tulajdona. Ezért, amikor a tiszaalpári üzletben a bolt tulajdonosnője közölte vele, hogy a mixer nincs ott, nagyon felhúzta magát.

A lajosmizsei férfi, akinek valójában semmi köze nem volt a betonkeverőhöz, trágár szavakkal szidni kezdte a nőt, majd megszorította mindkét halántékát. Közölte vele, hogy „ha vasárnapig nem lesz itt az udvarban a betonkeverő, akkor megdöglesz”.

Rácz József és Básti Juli a Zűrzavaros éjszaka című komédia próbáján egy betonkeverővel – MTI Fotó: Kallos Bea

A férfi már indult volna kifelé, de hadonászott, ezért a boltosnő védekezésként maga elé tett egy partvist, mire a vádlott visszalépett, kicsavarta a kezéből, és egyszer ököllel a nő arcába ütött.

A boltosnő az ütéstől a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és könnyű testi sértés miatt kérte a vádlott megbüntetését. Az ügyészség kiemelte, hogy a sértett a bántalmazás és a fenyegetés ellenére sem adta át a betonkeverőt.

A lajosmizsei, büntetlen előéletű férfi szabadlábon védekezhet, az ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérletén kívül könnyű testi sértés vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top