Aktuális

Mégsem készül el húsvétig a fogaskerekű

Időjárási okok miatt egy héttel meghosszabbította a fogaskerekű (60-as villamos) buszos pótlását a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Közbeszólt az időjárás a fogaskerekű pályaelmeinek felújításába, amit ezért egy héttel később tudnak csak befejezni a szakemberek.

A BKK-BKV 60-as számú vonalán közlekedő Budapesti Fogaskerekű Vasút egyik szerelvénye megérkezik a Széchenyi-hegyi végállomására, miután átgördült egy közúti felüljáró alatt – MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A BKK közleménye szerint a felújítási munkák végzéséhez alkalmatlan időjárás miatt április 7-ig járnak a pótlóbuszok a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és Svábhegy között.

A fogaskerekű vonalán február 19-én kezdődött a sínszálak és a fogaslécek felújítása a Széchenyi-hegyi végállomás és az Adonis utca közötti szakaszon. A felújítási munkák eredetileg március 29-ig tartottak volna, a befejezési határidő meghosszabbítására a munkavégzéshez kedvezőtlen időjárás miatt van szükség. Mind a megelőző közműmunkák, mind maga a pályafelújítás betonozási munkákkal is jár, illetve járt, amelyet jelentősen hátráltat, illetve hátráltatott a fagyos, havas időjárás – írja honlapján a BKK.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top