Aktuális

A Balassagyarmati Törvényszék felrobbantásával fenyegetőzött – elfogták

A rendőrök őrizetbe vették azt a nőt, aki a gyanú szerint arról tett bejelentést, hogy a Balassagyarmati Törvényszék épületében bomba fog robbanni.

A Balassagyarmati Törvényszék telefonszámára ismeretlen nő tett bejelentést március 21-én reggel 8-kor azzal, hogy a törvényszék épületében 20 percen belül bomba fog robbanni. A helyszínre érkező járőrök a közintézmény környékét lezárták, valamint gondoskodtak a törvényszék és a szomszédos főügyészség épületének kiürítéséről is. Az épületet a bombakutató rendőrök hamarosan átvizsgálták, robbanószerkezetet azonban nem találtak. Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel kezdte meg az ismeretlen telefonáló felkutatását.

bombariadó Balassagyarmat (forrás: police.hu)

Az elkövető (forrás: police.hu)

A feltételezett telefonálót végül sikeresen azonosították, és szombat este Budapesten elfogták. A rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállított H. Ildikó 41 éves budapesti lakost közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

A nő a nyomozóknak beismerő vallomást tett, elmondta, hogy előre megtervezetten, elváltoztatott hangon ő hívta fel a Balassagyarmati Törvényszék telefonszámát azzal, hogy az épületben bomba fog robbanni. (police.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top