Aktuális

Elfajult a vita az utas és a biztonsági őr között az éjszakai buszon

Az esetről beszámoló szemtanú szerint az éjszakai busz biztonsági őrei voltak agresszívek, a rendőrök mégis a tizenéves fiatalokat teperték le.

Erőszakba, majd rendőrségi eljárásba torkollt több fiatal és a BKK-alvállalkozó biztonsági embereinek incidense a budapesti 914A éjszakai járaton – írja az Index. A lap egy külső szemtanú leveléből értesült az esetről.

Beszámolója szerint csütörtökön, hajnali 2 óra körül két – szerinte részeg – srác szállt volna fel a busz Lehel utcai megállójában, egyikük gyrost evett. A kérés ellenére nem mutatták meg a jegyüket, majd amikor egyikük mégis megmutatta, már késő volt, mert az ellenőrök kiabáltak velük, majd letaszigálták őket a buszról.

Mindezt több utas megtapsolta. Hátul három tizenéves fiú utazott, egyikük pedig azt mondta az utasoknak, hogy „legalább ne tapsoljál”. Ekkor az egyik – állítólag részeg – ellenőr hátrarontott hozzájuk, majd társának azt mondta, hogy őket is ki kell dobni.

A következő megállóban lelökdösték őket a buszról, majd az egyik ellenőr elkezdte kergetni az egyik srácot. Amikor megállt, rárontott volna a fiúra, ha társa nem tartja vissza.

Ekkor megérkeztek a rendőrök, egyikük leteperte a fiatal fiút, hiába magyarázták néhányan, hogy nem ők voltak agresszívek. A fiú társa – bár mondták neki, hogy ne menjen oda – megpróbált segíteni,de  a rendőrök lelökték a földre, megrugdosták, és nem hagyták felkelni – írja a szemtanú.

A BKK szerint a két biztonsági őrt a két utas egyike megtámadta, mert nem engedték őket kibontott sörrel felszállni. A rendőrség szerint a parancsnoki vizsgálat nem állapított meg szakszerűtlen, törvénytelen vagy aránytalan intézkedést. A Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top