Aktuális

50 ezer forintra büntették az újságírókat, akik tudósítottak a diáktüntetésről

Azért, mert az úton vonultak a diákokkal, és ezzel megsértették a KRESZ-t, miközben a munkájukat végezték. A helyszínen többüknek azt mondták a rendőrök, nem lesz következménye az igazoltatásnak, aztán mégis megkapták a csekket.

A közlekedési szabályok megsértése miatt a rendőrség 50 ezer forintos bírságokat küld a február 23-i diáktüntetés egyes résztvevőinek.

A diákok mellet több újságírót, fotóst igazoltattak. Így járt Karancsi Rudolf is, a 24.hu fotóriportere, aki szintén megkapta az 50 ezres csekket – írja a 24.hu.

A rendőrségi határozatban az áll:

az úttesten folyamatos, gyalogosan történő közlekedése során a több alkalommal elhangzó szabálysértés megszüntetésére vonatkozó rendőri felszólításnak nem tett eleget.

Pedig a fotós azt mondta, a rendőrök nem szólítottak fel semmire, az igazoltatás során nem közölték velük a feljelentést, sőt azt mondták, nem lesz következménye az igazoltatásnak, mert a munkájukat végezték.

De nem ez az egyedüli eset. A Hvg.hu újságíróját, Czeglédi Fannit is 50 ezer forintra büntették. Vele legalább közölték a helyszínen, hogy mivel az úttesten vonult, a KRESZ megsértése miatt eljárás indulhat ellene, ha a kamerafelvételek is ezt igazolják.

De így járt a 444.hu-val szerződésben álló fotóügynökség, a Képszerkesztőség munkatársa is. Adrián Zoltán is közölte, hogy a munkáját végzi, a helyszínen ezért megnyugtatták, hogy nem kell a szabálysértésért felelnie. Mégis megkapta az 50 ezres csekket, amelyet 30 napon belül kell befizetnie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top