Aktuális

Nagy változások lesznek a Normafánál

Te is jártál már úgy, hogy hosszan köröztél a környéken, mert nem volt hol leparkolni? Ennek most remélhetőleg vége lesz.

Aki Budapesten él, az pontosan tudja, hogy ha leesik két centi hó, valóságos népvándorlás indul el a Normafára, mert hirtelen mindenki sétálni, szánkózni, rétesezni akar. Így aztán a hegyen idegőrlő dugók keletkeznek,és a környék kis utcáit parkoló autók lepik el az ott lakók bosszúságára.

Erre a helyzetre szeretne a környék rehabilitációjával kielégítő megoldást találni az önkormányzat. Ehhez pedig a kulcsot a volt Olimpia Szálló helye jelenti majd – írja a hvg.hu. A modernizálhatatlan épületet 1,2 milliárd forintért árulta tulajdonosa, de a hegyvidéki önkormányzat végül kisajátítással szerezte meg, és 590 millió forintot fizetett kártalanításképpen. A Heti Válasz arról számolt be, hogy a hotel helyén parkoló és park épül, valamint sétálóutcát is kialakítanak. A büfék és a síház melletti parkoló pedig megszűnik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top