Aktuális

Felrobbantotta magát a texasi sorozatmerénylő

Március eleje óta tartotta rettegésben az amerikai állam fővárosának lakóit egy ismeretlen, aki különféle robbanószerkezetekkel robbantva két ember életét is kioltotta.

A CNN értesülései szerint az első robbantásra március 2-án került sor a texasi Austinban. Egy ház tornácán hagyott valaki egy kartondobozt, amely nyitáskor felrobbant. Két másik hasonló robbanószerkezetet március 12-én helyeztek két másik ház elé. A három robbantásban két ember meghalt, másik kettő pedig megsebesült. A pokolgépeket Austin kisebbségek által lakott negyedében helyezte el az elkövető, akiről egyelőre annyit tudni, hogy egy 24 éves fehér férfiről van szó. Többen attól tartottak, hogy rasszista merényletsorozatról van szó.

Texasi rendőrök a negyedik robbantás helyszínén (Fotó: Getty Images)

Egy negyedik robbanás is történt, egy inkább fehérek által lakott környéken – ezúttal azonban már nem egyszerűen egy kartondobozban helyezte el a merénylő a robbanószerkezetet, hanem egy kifeszített botlódrót hozta működésbe a pokolgépet, amikor az áldozat elbotlott benne. A robbantásban két ember sérült meg.

A tegnapi nap folyamán a FedEx csomagküldő szolgálat egyik elosztóközpontjában robbant fel egy újabb szerkezet. Michael Hansen a texasi Schertz rendőrfőnökének elmondása szerint a robbanás egy automata futószalagon történt, a detonáció eredményeként egy alkalmazottat könnyebb sérülések miatt a helyszínen láttak el a mentők. A központ átvizsgálása során találtak egy másik hasonló, fel nem robbant pokolgépet is. A rendőrség tájékoztatása szerint azonban nem a FedEx volt a robbantó célpontja.

A váltakozó taktikával dolgozó merénylő miatt Austinban egyre inkább eluralkodott a pánik. Végül szerda hajnalban az austini rendőrség az eddig összegyűjtött információk alapján egy 24 éves fehér férfira kezdett gyanakodni. A rendőrségi megfigyelők egy Austin északi részén álló szállodáig követték a feltételezett tettest. Amíg a taktikai egységeket várták, egy autó távozott a szállodából. Amikor a kommandósok megpróbálták feltartóztatni a járművet, a sofőr önmagát is felrobbantotta – a robbanásban az egyik rendőr könnyebben megsérült. Az egyik rendőr a fegyverét is elsütötte, de egyelőre nem tudni, hogy eltalálta-e a feltételezett elkövetőt, akinek az indítékai sem ismertek ezen a ponton.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top