Aktuális

Több százan vesztegeltek a fűtetlen budapesti vonaton a kegyetlen hidegben

Mintegy 400 utas várakozott a kemény hidegben a fűtetlen, kivilágítatlan vonaton a nyílt pályán. A járat végül 245 perces késéssel érkezett meg Debrecenből Budapestre.

Igazi tortúrává változott a Debrecenből Budapestre tartó vonatút. A szerelvény eleve egyórás késéssel indult, és végül 4 órás csúszással ért a fővárosba – írja a Blikk egy olvasója beszámolója nyomán.

A vonat Szolnokra már 100 perces késéssel érkezett, aztán Szolnoktól 10-15 kilométerre megállt a nyílt pályán. Kiderült, hogy leszakadt a mozdony áramszedője, és egy másik mozdonyra várnak, amelyik majd visszahúzza a szerelvényt Szolnokig.

A segítő mozdony azonban nem érkezett meg, megjelent viszont a rendőrség és a katasztrófavédelem a helyszínen. Később azt az információt kapták, hogy egy másik vonatra szállhatnak át, illetve arról is szó volt, hogy a helyszínen javítják meg a sérült áramszedőt.

Eközben körülbelül 400-an vesztegeltek a fűtetlen, kivilágítatlan szerelvényen. Két és fél órát várakoztak ilyen körülmények között a nyílt pályán, mikor elindult a vonat. A Nyugati pályaudvarra 245 perces késéssel érkeztek meg.

Az utas szerint a pénztárnál érdeklődött a jegyár visszatérítéséről, de azt mondták neki, a kalauztól kellett volna igazolást kérniük. A kalauz viszont a vonaton a pénztárhoz irányította a utasokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top