Aktuális

Felmentették a buszsofőrt, aki áthajtott egy utason Székesfehérváron

A vezető három évvel ezelőtt hajtott át egy idős asszonyon, és észre sem vette, mi történt. Lehetséges, hogy szörnyű véletlen volt.

Bizonyítékok hiányában felmentették azt a székesfehérvári buszsofőrt, aki 2015-ben áthajtott egy idős utasán. A 81 éves asszony a hátsó ajtón szállt le, de a busz és a járda közé zuhant.

A buszvezető ezt nem vette észre, áthajtott az idős nőn, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt – írja a Bors.

A 48 éves sofőr észre sem vette a balesetet, továbbhajtott, majd amikor később megtudta, mi történt, valóságos sokkot kapott. A szemtanúk szerint szörnyű véletlen történhetett, az asszony megcsúszhatott, a buszvezető pedig nem láthatta az esetet.

A mostani ítélet is ezt a verziót erősíti, a férfit bizonyítékok hiányában felmentették. A bíróság szerint nem zárható ki, hogy az asszony biztonságos távolságra eltávolodott a busztól, majd visszament, ezt viszont a sofőr már nem vette észre.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezett ellene.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top