Aktuális

Pónilovat is lopott a somogyapáti fiatal

Nem nagyon válogattak az ellopható dolgok között azok a fiatalok, akik elektronikai eszközöket, bort és egy pónilovat is zsákmányoltak Somogyapátiban.

Legalább három helyről lopott el dolgokat egy 19 éves somogyapáti fiatal, aki hol egyedül, hol pedig egy-egy társával követte el a bűncselekményeket.

A somogyapáti betöréssorozat 2017 szeptemberében kezdődött, amikor a megalapozott gyanú szerint a 19 éves fiatal és 33 éves társa egy merenyei istállóból lószerszámokat és egy pónilovat is elkötött. A rendőrök gyors munkájának köszönhetően az elkövetőket beazonosították, kihallgatták, majd Somogyapáti külterületén az erdőben megtalálták a pónit is, amit visszaadtak a gazdájának.

Erdőben kötötték ki a lopott pónit – fotónk illusztráció

A második alkalommal, 2017. október 15-én a 19 éves fiatal egyedül tört be egy somogyapáti présházba, ahonnan körülbelül 70 liter bort lopott el. A rendőrök még aznap elfogták, majd kihallgatták gyanúsítottként.

Egy héttel később újabb bűncselekmény történt Somogyapátiban: a 19 éves fiatal és 18 éves társa egy nyitva hagyott ajtón surrantak be egy ingatlanba, ahonnan különböző műszaki cikkeket loptak el. A rendőrök házkutatást tartottak a fiatal férfi otthonában, ahol megtalálták az ellopott dolgokat, amiket lefoglaltak, és visszaadták a tulajdonosnak.

Forrás: police.hu

A három férfi ügyében folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top