Aktuális

Halálra gázolt egy gyalogost az Uber önvezető autója Amerikában

Az eset hatására az Uber felfüggesztette az önvezető autói tesztelését.

Megtörtént az első olyan baleset, amelyben egy önvezető autó halálra gázolt egy gyalogost – írja a The Guardian. Az eset az Egyesült Államokban történt, az arizonai Tempe városában. A helyi rendőrség szerint a baleset áldozata egy 49 éves nő, aki nem a kijelölt helyen kelt át az úttesten, amikor az Uber egyik önvezető autója elgázolta. A nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban rövidesen életét vesztette. A hírek szerint az autóban ott ült a sofőr is, de a baleset ideje alatt az autó önvezető módban volt.

Az Uber közleményt adott ki a Twitteren, melyben részvétüket fejezték ki az áldozat családjának. Bejelentették továbbá, hogy cégük felfüggeszti az önvezető autók tesztelését Phoenix, Pittsburgh, San Francisco és Toronto városában.

Bár a rendőrség szerint a nő nem a kijelölt gyalogátkelőhelyen ment át az úttesten, amikor a baleset történt, ez még nem ad magyarázatot a gázolásra: az önvezető autóknak ugyanis érzékelniük kellene a gyalogosokat és a biciklistákat, valamint az úttesten lévő akadályokat is. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.

Angelo Merendino (AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top