nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Sertéspestistől tartanak Szabolcsban

Sertéspestistől tartanak Szabolcsban

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsalyon sertéstelep és vágóhíd is működik, de a vágási stop miatt jelenleg nem tudnak disznót vágni, pedig az iskolások is innen kapnak enni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Afrikai sertéspestist diagnosztizáltak a napokban a magyar-román határtól mintegy 4 kilométerre Romániában. Ezért néhány magyarországi, határ menti településen is állategészségügyi korlátozó intézkedéseket kellett bevezetni. A hatóság 8 újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településre terjesztette ki a korlátozást.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rozsalyon most hallal és csirkefélékkel fogják pótolni a sertéshúst, hiszen a közétkeztetésben csak saját maguk által termelt élelmiszereket használnak. A polgármester azonban nem zárta ki, hogy a helyzet miatt most máshonnan is vásárolnak sertéshúst – számolt be az ATV.

A Rozsalyon élők bíznak abban, hogy az állataik nem kapják el a kórt, de tudják, hogy a kisebb családi gazdaságoknál is oda kell figyelni a sertésekre.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon