Aktuális

Ónos eső, havazás, hófúvás – kiadták a riasztást az ítéletidő miatt

Az országban három olyan megye is van, ahol egyszerre él az öt figyelmeztetés, amit ónos eső, havazás, hófúvás és az erős szél miatt adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Péntek délutánra besárgul az ország, ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat frissített előrejelzéséből. Van három olyan megye (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok) ahol egyszerre öt figyelmeztetés is él, amit az OMSZ szombat éjfélig adott ki eső, ónos eső, havazás, hófúvás és az erős szél miatt.

Esős reggelre ébredtünk

Péntek reggel délnyugat felől terjedve jelentős mennyiségű (általában 10-20 milliméter) csapadék eshet az országban. Eleinte eső valószínű, majd északkelet felől egyre nagyobb területen havazásba, az Alföldön ónos esőbe, fagyott esőbe válthat a halmazállapota. A délutáni óráktól egyre több helyütt valószínű havazás: az ország északkeleti harmadában 5-10 centi körül, az északi felében 5 centi hó hullhat.

Erős hófúvásra az Északi-középhegységben, annak előterében, kiemelten pedig a Bodrogközben kell számítani, ahol valószínű viharos (60-80 km/órás) szél is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top