nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Kikötözték meztelenül az autista fiút egy magyar kórházban

Kikötözték meztelenül az autista fiút egy magyar kórházban

Lemeztelenített fiúról kerültek elő felvételek, a gyerek a kórházi ágyához volt napokra kikötözve. A Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet szerint az intézményben valószínűleg súlyosan megsértették a beteg fiú jogait.
NLCafé
f Ajánlom

Napokra kikötöztek, ágynemű nélküli matracon, meztelenül fektettek, esetenként bukóra nyitott ablak mellett egy beszédképtelen autista fiút a Kaposvári kórházban – állítja a gyerek édesanyja, aki fotókat készített minderről. A 17 éves fiú súlyos értelmi fogyatékos, majd 2 hete került a Kaposvári kórház pszichiátriájára. Ahogy bekerült, édesanyja szerint azonnal lekötözték. Azt mondja, mindennap egyre rosszabb körülmények között találta a fiát, mikor bement hozzá.

Az asszony állítja, hiába tett panaszt, nem foglalkoztak vele. Mint az RTL Híradónak elmondta, pár nap múlva a fia tele volt sebekkel, a hátán, a fenekén, sőt a kötözés helyén, a csuklóján és a bokáján is voltak.Mikor rákérdezett, mitől vannak a sebek, azt válaszolták neki, hogy a vizelet csípte ki a bőrét. A fiú édesanyja szerint nem engedték neki, hogy este a gyerekével maradjon a kórházban.

A Társaság a Szabadságjogokért betegjogi programvezetője szerint az intézményben valószínűleg súlyosan megsértették a beteg fiú jogait.

Kereste az RTL Híradó az ügyben a kórházat, de nem válaszoltak a kérdéseikre.

Megosztás Facebookon