Aktuális

Lovagkereszttel tüntették ki Gyuri bácsit, a bükki füvesembert

Szabó Gyuri bácsi tevékenységét már korábban is számos díjjal elismerték, ezúttal Magyar Érdemrend Lovagkeresztet vehetett át.

A március 15.-i kitüntetettek között volt Szabó Gyuri bácsi, a népi gyógyászat kiemelkedő alakja, aki több évtizedes munkássága elismeréseként vehette át a rangos állami kitüntetést – számolt be a Sokszínű Vidék.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át Szabó Györgynek, ezzel ismerve el a bükki füvesember több évtizedes munkáját, mellyel a magyar lakosság egészségének megőrzését, a hazai gyógynövényipar fellendítését, a népi gyógyászati örökség közkinccsé tételét szolgálta.

Gyuri bácsi, a bükki füvesember gyerekkora óta jó ismerője és gyűjtője a gyógynövényeknek, egyedi receptúrái alapján összeállított gyógyteái számtalan betegségre nyújtanak enyhülést. Fontos szerepet töltött be a magyar gyógynövényipar megerősítésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top