nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Lovagkereszttel tüntették ki Gyuri bácsit, a bükki füvesembert

Lovagkereszttel tüntették ki Gyuri bácsit, a bükki füvesembert

Szabó Gyuri bácsi tevékenységét már korábban is számos díjjal elismerték, ezúttal Magyar Érdemrend Lovagkeresztet vehetett át.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A március 15.-i kitüntetettek között volt Szabó Gyuri bácsi, a népi gyógyászat kiemelkedő alakja, aki több évtizedes munkássága elismeréseként vehette át a rangos állami kitüntetést – számolt be a Sokszínű Vidék.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át Szabó Györgynek, ezzel ismerve el a bükki füvesember több évtizedes munkáját, mellyel a magyar lakosság egészségének megőrzését, a hazai gyógynövényipar fellendítését, a népi gyógyászati örökség közkinccsé tételét szolgálta.

Gyuri bácsi, a bükki füvesember gyerekkora óta jó ismerője és gyűjtője a gyógynövényeknek, egyedi receptúrái alapján összeállított gyógyteái számtalan betegségre nyújtanak enyhülést. Fontos szerepet töltött be a magyar gyógynövényipar megerősítésében.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon