Aktuális

Újra a magyar határnál pusztít a sertéspestis

A fertőzés hazai terjedésének megakadályozása érdekében a magyar hatóság újabb korlátozásokat vezetett be, a határ menti településeken állatorvosok vizsgálják meg a sertéseket.

A magyar–román határtól mintegy 4 kilométerre, Újbereken afrikai sertéspestist diagnosztizált egy háztáji állományban a Román Állategészségügyi Szolgálat.

A háztáji gazdaságban három állaton jelentkeztek a fertőzés tünetei, két sertés később elpusztult, a harmadikat pedig a hatóság kiirtotta. A gazdaságot zárlat alá helyezték, és elkezdték a telep fertőtlenítését – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A kitörés miatt néhány újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, határ menti településen is állategészségügyi korlátozó intézkedéseket kellett bevezetni.

Garbolc, Nagyhódos, Kishódos, Méhtelek, Zajta, Rozsály és Tisztaberek településeken, illetve Kispalád külterületének egy részén az állatorvosok felkeresik az állattartókat és megvizsgálják a sertéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top