nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Megrázó részletek derültek ki a kutyatámadásban meghalt kisgyermek haláláról

Megrázó részletek derültek ki a kutyatámadásban meghalt kisgyermek haláláról

Egy órán keresztül küzdöttek a másfél éves kislány életéért, de olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy már nem tudták megmenteni.
NLCafé
f Ajánlom

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, kedden 10 óra körül egy nyúli családi ház udvarán megtámadott egy gyereket a család kutyája. A kisgyerek a harapás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. A Blikk most újabb részleteket tudott meg a tragédiáról.

A lap szerint a kutya összeroppantotta a másfél éves kislány koponyáját. A gyermeket kivérzett állapotban szállították kórházba. „Már a helyszínen újra kellett éleszteni, az újraélesztés pedig a mentőben, majd a kórházban is folytatódott. Egy órán át folyamatosan küzdöttek érte, sajnos eredménytelenül” – mondta dr. Oláh Attila, a győri Petz Aladár Kórház orvos-igazgatója.

Az egyik szomszéd szerint a családnak egy fekete pitbullja volt, az haraphatta meg a kislányt. A lap megszólaltatta az elhunyt kislány nagymamáját is, aki éppen lányához sietett, amikor értesült a tragédiáról. Állítása szerint a kutya soha nem bántott senkit, jámbor természetű volt. 

Kriston-Csigás Zoltán állatpszichológus szerint az is elképzelhető, hogy nem támadás történt: ehelyett a kutya át akarhatta vinni valahova a kislányt, és a fejénél ragadta meg őt, ahogy a kicsinyeivel tette volna. „Mivel az embernél tagoltabbak a koponyalemezek közti kutacsok, így egy enyhébb fogás is tragédiát okozhat” – mondta a szakértő.

A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a gyermek egyedül volt-e az udvaron, amikor a kutya megtámadta őt. A lap szerint gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást a szülők ellen, amiért kiskorú veszélyeztetésével halmozottan akár 7,5 év börtönbüntetés is kiszabható.

Megosztás Facebookon