Aktuális

Közel 400 ezres fizetésért keresnek embert a rendőrségre

Bruttó 394 ezer forintért, plusz cafeteriajuttatásokért keresnek rendszergazdát az Országos Rendőr-főkapitányságra. Diploma sem kell hozzá, elég az OKJ-s vagy középfokú szakirányú képesítés.

Egy álláskeresőknek szóló Facebook-oldalon keres rendszergazdát az Országos Rendőr-főkapitányság. A kínált 394 ezres bruttó fizetés, az évi 200 ezres cafeteria és a vidékieknek szóló utazásiköltség-térítés ellenében azt várják, hogy a szakember tartsa rendben a rendőrségi hálózatokat és alkalmazásokat. A 400 ezres bruttó bér hasonló munkakörben nem túl magas egyébként: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat 2016-os adatai alapján egy rendszergazda átlagos keresete bruttó 369 481 forint volt, 2017-ben pedig átlagosan 7,9 százalékkal nőttek is a bérek.

A Pénzcentrum szerzője inkább attól tart, hogy a rendszergazda fizetése bérfeszültséget okozhat a rendőrségen belül. A 30 év alatti rendőrök átlagkeresete ugyanis bruttó 185 ezer forint körül alakul. Ezért rá is kérdeztek az ORFK-nál, nem tartanak-e bérfeszültség kialakulásától, de cikkük publikálásáig még nem kaptak választ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top