nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Gyanús csomagot találtak a londoni parlament közelében

Gyanús csomagot találtak a londoni parlament közelében

A törvényhozás munkája zavartalanul folytatódott, de a környéket a rendőrség lezárta. Később kiderült, hogy veszélytelen a csomagban talált anyag.
MTI
f Ajánlom

Gyanús anyagot tartalmazó csomagot találtak hétfő délután a brit parlament londoni épületének közelében. A parlamentet a vizsgálat idejére nem ürítették ki, a törvényhozás munkája zavartalanul folytatódott, de a csomag fellelésének közvetlen helyszínét a rendőrség körülzárta, és két embert elővigyázatosságból kórházba szállítottak kivizsgálás végett.

A Scotland Yard szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a csomagban talált anyag „potenciálisan gyanúra adhat okot”, majd nem sokkal később közölték: a rendőrségi szakértők által elvégzett vizsgálat veszélytelennek minősítette az anyagot. A csomagot a parlamenti képviselők egyik irodaházánál, a Norman Shaw Buildings épületegyüttesnél találták.

Egy hónappal ezelőtt fehér port tartalmazó csomagot kézbesítettek a londoni parlament egyik irodájába. A brit sajtó értesülései szerint a csomagot Amber Rudd belügyminiszternek címezték. A szakértői vizsgálat szintén azt derítette ki, hogy a fehér por összetétele ártalmatlan volt.

A múlt héten a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreggel követtek el gyilkossági kísérletet Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese és lánya, Julija Szkripal ellen. Mindkettőjüket azóta is válságos állapotban kezelik a helyi kórházban.

Megosztás Facebookon