Aktuális

Megkötözte és halálra verte áldozatát a dabasi gyilkos

Megrázó részletek derültek ki a múlt héten megölt idős nő haláláról.

Hátborzongató részletek derültek ki a múlt heti dabasi gyilkossággal kapcsolatban. A rendőrség szombaton közölte, hogy elfogtak egy férfit, aki március 5-én, hétfőn halálra vert és kirabolt egy 69 éves nőt a lakásán. A holttestre az idős asszony egyik hozzátartozója talált rá másnap délelőtt, a rendőrök pedig öt napon belül azonosították és elfogták az elkövetőt.

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását. Közleményükből kiderült, hogy az elkövető látásból ismerte az áldozatot. Március 5-én éppen az asszony háza előtt sétált, amikor elhatározta, hogy bemegy hozzá, hogy kirabolja. A házban összetalálkozott a nővel, akit többször is megütött, majd összekötözte a kezeit és a lábait. Ezután átkutatta a lakást, ahol nagy összegű készpénzt talált, és áldozatát sorsára hagyva távozott.

Mire rátaláltak, az idős nő belehalt sérüléseibe.

Az elkövetőt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A férfinál a szökés veszélye is fennáll, illetve okkal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el, ezért indítványozták előzetes letartóztatását.

Videó a letartóztatásról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top