Aktuális

Kutyakölyköket csempészett Angliába egy magyar állatorvos, elítélték

Illegálisan vitte őket az országba, ráadásul semmilyen oltást nem kaptak meg.

Elítéltek egy magyar állatorvost Angliában, amiért csempészett állatokkal kereskedett egy illegálisan működő prestwichi állatkereskedésben – írja az About Manchester.

Az 58 éves férfit az egyik vevője buktatta le. A nyugdíjas nő egy törpetacskót vásárolt tőle 700 fontért, vagyis nagyjából 250 ezer forintért. A kutya azonban a hazafelé vezető úton rosszul lett, ezért a nő elkérte a magyar férfitól a kutya útlevelének másolatát. Ezután elvitte a kutyát egy másik állatorvoshoz, aki megállapította, hogy a tacskó mindössze 8-12 hetes lehet, vagyis túl fiatal ahhoz, hogy legálisan behozzák az Egyesült Királyság területére. Kiderült továbbá, hogy az állat semmilyen szükséges oltást nem kapott meg, még a veszettség ellenit sem, ezért karanténba került.

A magyar férfinál 2016 februárjában tartottak házkutatást, ekkor négy felnőtt kutyát és öt kölyök törpe tacskót találtak nála. Mint kiderült, a férfi online rendelte az állatokat, a kölyökkutyák pedig még túl fiatalok voltak ahhoz, hogy beolthassák őket.

Mint az köztudott, az Egyesült Királyságban nagyon szigorú egészségügyi ellenőrzéseken kell megfelelni ahhoz, hogy egy állatot a szigetország területére szállíthassanak. A megvádolt magyar férfi végül bűnösnek vallotta magát, ezért 270 óra közmunkára ítélték, 10 évre eltiltották a hivatásától, elvették tőle az illegálisan működő üzletét, és a perköltségek megtérítésére kötelezték. Ezenkívül ki kell fizetnie egy  kártérítést is a nyugdíjas nőnek, aki megvásárolta az egyik illegálisan behozott kutyát. A férfi így összesen több mint 5000 fontot, vagyis csaknem 2 millió forintot fizet majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top