nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Egyre valószínűbb, hogy elpusztult Báró, a legismertebb magyar gólya

Egyre valószínűbb, hogy elpusztult Báró, a legismertebb magyar gólya

Aggódnak a madarászok Báróért, azért a gólyáért, amelyik legelőször szokott megérkezni Afrikából Magyarországra. Báró jeladós madár, az utolsó jelzést tavaly szeptemberben rögzítették.
NLCafé
f Ajánlom

2017 szeptembere óta nincs hír a leggyorsabb gólyáról, Báróról. A madár azzal szerzett hírnevet magának, hogy az elmúlt években mindig ő érkezett haza leghamarabb Afrikából őrhalmi fészkére. Most viszont Báró jeladója elnémult, legutóbb Ciszjordániából fogtak jelet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársai, akik azóta aggódnak a világutazó madárért.

Persze a jel hiánya még nem jelenti azt, hogy Báró elpusztult volna, ám az a tény, hogy még nem érkezett haza Magyarországra, már inkább okot adhat az aggodalomra. Orbán Zoltán, az MME szóvivője szerint meglehet, hogy a gólya idén más fészekbe megy, és ha a jeladója rossz, akkor csak később, a gyűrűje alapján lesz beazonosítható, ha megtalálják őt, ami még mindig a szerencsésebb verzió.

Most már nem is napról napra, hanem óráról órára egyre nagyobb a valószínűsége, hogy elpusztult. Az is elképzelhető, hogy valamilyen oknál fogva legyengült, és ezért nincs még itthon

– mondta Orbán Zoltán a Sokszínű Vidéknek.

Megosztás Facebookon