nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Pornósztár perelte be az amerikai elnököt

Pornósztár perelte be az amerikai elnököt

A pornós azt állítja, Donald Trump nem írt alá semmiféle hallgatási szerződést, így nyugodtan beszélhet arról, hogy korábban viszonya volt az akkor már nős ingatlanmogullal.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Stephanie Clifford, pornós nevén Stormy Daniels pert indított Donald Trump amerikai elnök ellen. A nő azt állítja, hogy még elnöksége előtt – ellenben már azután, hogy feleségül vette Melania Trumpot – viszonya volt a férfival. Korábban mi is írtunk róla, hogy a pornósztár elmondása szerint Trump azt szereti, ha elfenekelik, de nem is akárhogyan.

A Wall Street Journal januárban számolt be róla, hogy a 2016-os elnökválasztást megelőzően a leendő amerikai elnök ügyvédje, Michael Cohen kifejezetten abból a célból hozott létre egy céget, hogy Cliffordnak 130.000 dollár hallgatási díjat utaljon át. Az ügyvéd múlt hónapban írásban erősítette meg, hogy valóban fizetett a nőnek. Erre leginkább azért lehetett szükség, hogy se Donald Trumpot, se az érdekeltségi körébe tartozó Trump Organizationt ne lehessen tiltott kampánytámogatással megvádolni.

Stormy Daniels nagy vihart kavart Washingtonban (Fotó: Getty Images)

„Annak ellenére, hogy Mr. Trump nem írta alá a hallgatási megállapodást, Mr. Cohen átutalta a 130 000 dollárt Ms. Clifford ügyvédjének számlájára” – áll a mostani periratban. „Tette ezt annak ellenére, hogy nem volt szó semmiféle jogi megállapodásról, sem írott titoktartási nyilatkozatról, amely megtiltaná Ms. Clifford számára, hogy elmondja Mr. Trumpról az igazságot.”

A dokumentumban ezen felül azt is megemlítik, hogy Cohen azóta több alkalommal is kísérletet tett rá, hogy elhallgattassa Cliffordot.

Donald Trump tagadja, hogy találkozott volna a nővel, akinek az ügyvédje fizetett, hogy ne mondja el, hogy találkoztak (Fotó: Getty Images)

„Folyamatosak a megfélemlítési kísérletek, amelyek arra irányulnak, hogy elhallgattassák Ms. Cliffordot, és így védjék Mr. Trumpot” – olvasható a dokumentumban. „Például 2018. február 27-én Mr. Cohen egy hamis jogi eljárást indított Ms. Clifford ellen, anélkül, hogy erről bármiféle értesítést küldött volna, vagy az alapvető jogi eljárásrendet figyelembe vette volna.”

A legszebb az egészben, hogy bár Trump ügyvédje elismerte, hogy kifizette Cliffordnak a pénzt, az amerikai elnök minden létező alkalommal tagadja, hogy valaha is találkozott volna a pornóssal, mint ahogy azt is, hogy viszonyuk lett volna. Felmerül a kérdés, hogy az elnök ügyvédje akkor miért fizetett ki neki több mint 32 millió forintnak megfelelő dollárt.

Megosztás Facebookon