Aktuális

Betörte osztálytársa orrát egy szegedi fiú, amiért az nem fizette ki a kávéját

A bántalmazott diák azt mondta a rendőröknek, hogy a fiú napokon keresztül fenyegette, mielőtt megtámadta.

Büntetőeljárást kezdeményezett a Szegedi Rendőrkapitányság egy helyi fiatallal szemben, aki az iskolában úgy arcon ütötte az osztálytársát, hogy annak eltört az orra – olvasható a rendőrség honlapján.

Az incidensre március 7-én, szerdán tötént. A bántalmazott fiatal a rendőröknek elmondta, hogy a 18 éves fiú már napok óta azzal fenyegette, hogy ha nem fizet neki kávét, bántani fogja. Miután a fiatal nem engedelmeskedett, a fiú az iskola folyosóján először lökdösni kezdte, majd ököllel arcon ütötte. A tanuló 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett.

A kihallgatás során a fiú beismerte, hogy bántalmazta osztálytársát. Súlyos testi sértés miatt kell felelnie.

A rendőrség honlapján felhívta a figyelmet, hogy bizonyos helyzetekben a fiatalok egyáltalán nem mérik fel cselekedeteik súlyát, nem foglalkoznak a következményekkel, holott fontos lenne, hogy a diákok tisztában legyenek vele, egy-egy ilyen eset akár hosszú távon is befolyásolhatja valakinek az életét – legyen az akár elkövető, akár áldozat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top