Aktuális

Három év börtönt kapott az iskolabusszal karambolozó buszsofőr

Halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt találták bűnösnek. A balesetben ketten meghaltak, két gyerek pedig maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

Jogerősen három év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék csütörtökön azt a buszsofőrt, aki  halálos balesetet okozott egy iskolabusszal 2016 szeptemberében a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ludastó és Geszteréd között – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel.

Toma Attila tájékoztatása szerint a buszsofőrt az elsőfokú bíróság tavaly szeptemberben halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt bűnösnek találta, és két év felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta. Ezt az ítéletet súlyosbította a fellebbezések után másodfokon eljáró törvényszék.

Az elítélt sofőr 49 iskolás gyereket szállított Ludastó irányából Geszteréd felé haladva, amikor az egyik, a növényzet miatt nem belátható kanyarban frontálisan összeütközött egy szemből érkező autóval.

A balesetben az autó sofőrje és utasa a helyszínen meghalt. A buszon utazó gyerekek közül ketten súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedtek, további 24 gyermek pedig könnyebben sérült.

Halálos tömegszerencsétlenséget akkor szokás megállapítani, ha az adott balesetben legalább egy ember meghal, és legalább 9 további megsérül. Erre figyelemmel a buszsofőr ügyében a törvényszék alaposnak találta a súlyosításra irányuló ügyészi fellebbezést.

Az ítélet jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top