Aktuális

Akár tíz év börtönt is kaphat a kamu luxusfesztivált szervező csaló

Luxuskörülményeket, topmodelleket és világhírű fellépőket ígértek, ehelyett katasztrofális körülmények fogadták a fesztiválozókat.

Luxusfesztiválnak hirdették, de a helyszínen csak lepukkant sátrak várták az embereket, még a meghirdetett koncertek is elmaradtak a Bahamákra szervezett Fyre Fesztiválon. A botrányos rendezvény szervezője a legfrissebb hírek szerint akár 10 év börtönt is kaphat – írja a 24.hu.

A fesztivált kezdetben szupermodellekkel és különböző hírességekkel reklámozták, és „az évtized kulturális élményeként” emlegették. A promóciós anyag szerint Bella Hadid, Kendall Jenner, Emily Ratajkowski is részt vett volna rajta, fellépett volna a Migos és a Blink 182, és – természetesen – luxuskörülmények várták volna az ide érkezőket.

Ebből végül semmi nem valósult meg, a fesztivált pedig akkor halasztották el „meghatározatlan időre”, miután a fesztiválozók egy része már megérkezett a helyszínre, ahol csupán rozoga fehér sátrak és sajtos szendvicsek fogadták őket.

A fesztivál szervezője, a 26 éves Billy McFarland bűnösnek vallotta magát a befektetők megtévesztésében, és beismerte, hogy hamis iratokkal, saját és cége anyagi helyzetéről hazudva több mint 26 millió dollárt (~6,5 milliárd forintot) csalt ki a befektetőkből és egy jegyeladással foglalkozó cégtől.

Billy McFarland (Fotó: Wikimedia Commons)

McFarland egyébként állítja, hogy valóban meg akarta szervezni a fesztivált, csak alábecsülte a forrásait. Egy ilyen bűncselekményért akár 20 év börtönbüntetés is kiszabható. Az ügyészség azonban a vádalku után 8-10 év börtönt és 300 ezer dolláros (~75,5 millió forintos) pénzbüntetést kért.

Ítéletet június végén hoznak az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top