Aktuális

Ellopták a telefonját, vasvillával követelte vissza

Vasvillával rontott be a házba a tiszabői fiatal, akinek ellopták és összetörték a készülékét. Önbíráskodás miatt állt bíróság elé, ahol másfél év börtönbüntetésre ítélték. A döntés nem jogerős.

Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt ítélte el a Szolnoki Járásbíróság azt a huszonéves férfit, aki mikor megtudta, hogy eltört az okostelefonja, vasvillával követelt kártérítést a feltételezett rongálótól, akit azzal is fenyegetett, hogy megöli őt és felrobbantja a házát.

A bíróság beszámolója szerint az eset 2015. június 25-én délután a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszabőn történt. A húszas éveiben járó férfi a déli órákban a község egyik utcájában parkolt le kocsijával, melynek egyik ablaka le volt húzva. Okostelefonját a műszerfalon hagyta. Alig egy percig volt távol, de mire visszatért az autójához, a mobiltelefonja eltűnt. 

Testvérét kérte meg, hogy hívja fel a készüléket. Többszöri próbálkozás után egy hölgy vette fel, aki azt mondta, a telefont két gyermek találta meg, és nála átveheti. A fiatalember elment a megadott címre, ahol visszakapta ugyan a telefonját, de a készülék össze volt törve. A hölgy elmondta, hogy ki törte össze, és a címet is megadta.

A felbőszült fiatalember megkereste a feltételezett rongáló házát, bement, és egy másfél méter hosszú, négyágú vasvillával a kezében azt követelte a férfitól, hogy fizesse ki a telefonját. A vasvillával közben folyamatosan hadonászott, és azt mondta, ha nem a kapja meg a pénzt, megöli őt és felrobbantja a házát. A férfi nem fizetett, a nem mindennapi jelenetnek pedig végül a férfi felesége vetett véget, aki a felbőszült fiatalt kizavarta a házból.

A Szolnoki Járásbíróság a napokban, 2018. február 27-én hozott ítéletet az ügyben: a fiatalembert felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

Az ítélet nem jogerős. A vádlott és védője ugyanis elsődlegesen felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top