nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Elítélték a férfit, aki doktornőnek adta ki magát, és betegeket is kezelt

Elítélték a férfit, aki doktornőnek adta ki magát, és betegeket is kezelt

Tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a 31 éves férfit, aki korábban orvosnak és nőnek adta ki magát, betegeket is ellátott. A büntetés végrehajtását három évre felfüggesztették.
NLCafé
f Ajánlom

Kuruzslás bűntette miatt tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a 31 éves gyöngyöspatai férfit, aki orvosnak és nőnek adta ki magát, orvosi ügyeletet tartott, és betegeket látott el a Nógrád megyei Szirák községben.

A magát orvosnőnek kiadó férfi először megismerkedett egy helyi férfival, akinek Rita doktornőként mutatkozott be, azt állította, hogy orvosként dolgozik, korábban több kórházat is vezetett. Később rendelőt rendezett be a férfi házában, ahol 22 óra és reggel 5 óra között „orvosi ügyeletet” tartott.

Az álorvosnő több sziráki lakost kezelt úgy, hogy ehhez sem engedélye, sem a szükséges szakképzettsége nem volt. Diagnosztizálta és különböző terápiás módszerekkel kezelte betegségüket. Egy férfi becsípődött nyakát krémmel kente be, majd a kezelés részeként injekciót is adott neki, egy másik férfi fájós lábát tűvel kezelte.

Ő volt az, aki mobiltelefonjával vérnyomást mért, EKG- és ultrahangos vizsgálatot végzett, és röntgenfelvételt is készített. Egy nőnél egy ilyen módon készített ultrahangos kép vizsgálata után tévesen azt állapította meg, hogy a nő több mint 3 hetes terhes, és azt az „orvosi” véleményt adta, hogy sós forró vízbe ülve megszakíthatja a nem kívánt terhességet.

A Pásztói Járásbíróság mint elsőfokú bíróság a vádlottat kuruzslás bűntette miatt korábban három hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék az álorvos cselekményének társadalomra való veszélyességét is figyelembe vette, amikor súlyosította az ítéletet.

Megosztás Facebookon