Aktuális

Már látszik, mikor jön a tavasz

Jó hír azoknak, akik már türelmetlenül várják, hogy eltakarodjon a tél: rövidesen már csaknem 20 fokot is mérhetünk.

Bár reggel még ónos eső miatt adtak ki figyelmeztetést, mégis azt kell mondanunk, meg vannak számlálva a napjai, sőt az órái is az idei télnek. Az Időkép előrejelzése szerint szerdától fordulat áll be térségünk időjárásában, és határozott felmelegedés veszi kezdetét. A csúcshőmérséklet egyre többfelé alakul 10 fok körül. Keleten még szórványos csapadék előfordulhat, de országszerte szakadozni kezd a felhőzet, és egyre több napsütésben bízhatunk.

Csütörtöktől ismét csapadékosabbra vált az idő, főként a középső és északi országrészben lesz elszórtan eső, zápor, de a Dunántúlon élők többórás napsütésben bízhatnak, bár a szél időnként megélénkül majd. A hajnali -2, +3 fokot követően napközben 4-12 fokig melegszik a levegő.

Péntektől aztán a délnyugati szél igazi tavaszias időt szállít már térségünkbe. Napközben napos, száraz idő mellett 8-15 fokban bízhatunk.

A hétvége pedig már igazán a tavasz jegyében fog telni. Élénk, meg-megerősödő délies szél mellett 15 fok körül alakulnak a napi csúcsok, sőt, vasárnap helyenként 17-18 fok is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top