nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Lezuhant egy orosz gép, nincs túlélő

Lezuhant egy orosz gép, nincs túlélő

Lezuhant egy An–26-os orosz szállítógép Szíriában, a hmejmimi orosz katonai légi támaszponton. A fedélzeten lévő 26 utas és a 6 főnyi személyzet életét vesztette.
NLCafé
f Ajánlom

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint szerint a leszállni készülő gép tragédiája közép-európai idő szerint 13 óra körül történt. Az első értesülések szerint a légi katasztrófát műszaki hiba okozhatta, de a védelmi minisztérium szakbizottsága és a katonai főügyészség az összes lehetséges okot meg fogja vizsgálni.

A repülőgép mintegy 500 méterrel a leszállópálya előtt csapódott talajnak. A védelmi minisztérium helyszíni jelentésre hivatkozva közölte, hogy a repülőgépre nem tüzeltek.

Oroszország kilenc katonai repülőgépet és helikoptert veszített el azt követően, hogy két és fél évvel ezelőtt Bassár el-Aszad elnök rendszere oldalán beavatkozott a Szíriában zajló konfliktusba Legutóbb februárban az orosz légierő az észak-nyugati Idlíb tartományban egy Szu–25-ös csatarepülőgépét veszítette el. A pilóta, Roman Filipov őrnagy, aki katapultált, majd a földön a militánsokkal vívott egyenlőtlen tűzharc során felrobbantotta magát, posztumusz az Oroszországi Föderáció hőse címben részesült.

Forrás: MTI, fotó: Wikipedia

Megosztás Facebookon