Aktuális

Harmincéves buszok rontják a levegőt a külvárosban

Bár Budapest belvárosában már alig találkozunk régi Ikarusokkal, a külső kerületekben élők baja ma is meggyűlik az ősrégi járművekkel.

A forgalomból már korábban kivont buszokat kényszerült forgalomba állítani tavaly ősszel a BKV több vonalon – írja a bkvfigyelő. A modern, alacsony padlós buszokat a külső városrészekből átirányították a belvárosba, így most a városközponttól távolabb élők szenvednek a helyükre beállított régi Ikarusok miatt. Így van ez például a 244-es járat vonalán, a XVI. kerületben.

Egy utas levelében arról panaszkodott, hogy amikor a régi buszok a végállomáson várakoznak, a nyitott ajtón át a kipufogógáz beáramlik az utastérbe, ami kicsit sem használ az utasok és a közelben várakozók egészségének. A férfi felírta a busz rendszámát is, így kiderült, hogy egy 1987 decemberében állományba vett, majd 2015-ben a forgalomból kivont járműről van szó. Vélhetően a metrópótlás az oka annak, hogy a 31 éves buszt újra forgalomba kellett állítani – írja a lap.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top