Aktuális

Akár 1600 forintot is érhet egy új ezerforintos bankjegy

Nem érdemes elkölteni a pár napja forgalomban lévő új ezer forintos bankjegyek alacsony vagy egymást követő sorszámú példányait, mert ezekért névértéken felüli összeget fizetnek a gyűjtők.

Több cikkben is beszámoltunk arról az elmúlt hetekben, hogy március elsejével forgalomba kerül az új 1000 forintos bankjegy. Mint ahogy más bankjegyeknél, az új ezresnél is érdemes figyelni a kezünkbe kerülő bankók sorszámát, mert előfordulhat, hogy többet érnek, mint a névértékük.

Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke bemutatja az új ezerforintos bankjegyet – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A gyűjtők rajonganak az alacsony sorozatszámú, vagy az egymás után következő bankjegyekért. Az előbbit a Magyar Nemzeti Bank tudatosan ki is használja, és nem is hoz forgalomba nagyon alacsony sorszámú bankjegyeket.

Gyűjtői célokra címletenként rendszerint az 1-től 200-ig, esetenként 1-től 500-ig vagy 600-ig terjedő számozású, nyomdafriss bankjegyeket különíti el az MNB – közölte korábban a jegybank sajtóosztálya a Pénzcentrummal.

Az alacsony sorszámok mellett a gyűjtők az egymás után következő bankjegyeket is keresik. A lap úgy kalkulál, hogy akár 1600 forintot is megérhet darabja két, egymás után következő sorozatszámú új ezres a gyűjtőknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top