Aktuális

Ítélet született az érdi csecsemőgyilkosság ügyében

A 37 éves anya 8 év 6 hónap börtönt kaphat újszülött gyermeke meggyilkolásáért. Az ítélet nem jogerős.

Megszületett az ítélet az érdi csecsemőgyilkosság ügyében: nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélték, és hét évre eltiltották a közügyektől azt a nőt, aki élő újszülöttjét szemeteszsákba csavarva hallgattatta el, majd több mint egy évig rejtegette a holttestét – közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A megrázó gyilkosság fejleményeiről többször is beszámoltunk már: a halott csecsemőre 2017 januárjában találtak rá egy érdi családi ház kertjében. Hamarosan kiderült, hogy a gyermekkel születése után saját édesanyja végzett. A 37 éves nő ezután háza kertjében, zacskóba csomagolva rejtegette a holttestet.

Forrás: Police.hu

Az elítélt anya a gyilkosságot megelőzően 9 éve élt együtt élettársával, közös gyermekükkel és élettársa rokonaival az érdi családi házban. A bíróság közleménye szerint a nő és élettársa kapcsolata 2015-ben megromlott, és a férfinak ebben az időszakban más kapcsolata is volt, viszonyuk azonban az év végére rendeződött. A gyilkos anya ebben az évben észlelte, hogy állapotos, terhességét azonban eltitkolta a családja előtt, és orvoshoz sem fordult ez idő alatt. A család a nő súlygyarapodását pajzsmirigyproblémájának tulajdonította.

A vádlott 2015 végén lánygyermeknek adott életet a háza előtti bokros részen. A szülést követően a gyermek felsírt, mire az anya kendőkkel betömte a száját, és azokat egészen addig ott tartotta, amíg a gyermek el nem hallgatott. Ezután a baba lábait „maszkoló” szalaggal összekötötte, majd a gyermeket nejlonzacskóba és körülbelül 20 darab szemeteszsákba tette, melyeknek a száját egyenként leragasztotta, majd mindezt egy vászontáskába tette. A gyerek holttestét először egy szekrénybe, majd az udvaron lévő, használaton kívüli kutyaólba rejtette.

A holttestet rejtő csomagot a meggyilkolt csecsemő nagymamája találta meg, és fia, a gyermek édesapja bontotta ki.

 

Forrás: Police.hu

Forrás: Police.hu

Az ügyész indítványozta a vádlott előzetes letartóztatását és a vádlott két élő gyermeke vonatkozásában a szülői felügyeleti jog megszüntetését. A bíróság azonban továbbra is fenntartotta a lakhelyelhagyási tilalmat és az élő gyermekek tekintetében a szülői felügyeleti jogok gyakorlását.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott a büntetés kétharmad részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

Az ítélet nem jogerős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top