Aktuális

Csak edzeni nem lehet Király Gáborék új, 15 milliárdos stadionjában

Egyre több a gond a 15 milliárd forintból felépített szombathelyi aréna, a Haladás stadionja körül.

Már tavaly ősszel elkészült a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapat új stadionja, amelyre több mint 15 milliárd forintot költöttek. Az üzemeltetésére nem talált jelentkezőt a város, így az év végéig az építtető céget bízták meg a feladattal, amit meghosszabbítottak 2018. február 28-ig. A Nyugat.hu szerint a megbízási szerződés most lejárt, amit az önkormányzat csak az utolsó pillanatban vett észre. 

A szombathelyi Haladás 15,6 milliárd forintos költséggel felépült új sportkomplexumának 9000 férőhelyes, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező futballpályája a bemutató napján, 2017. október 18-án. MTI Fotó: Varga György

A lap úgy tudja, a közgyűlés Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának ülését csak 27-én délután hívták össze másnapra, a szerződés érvényességének utolsó napjára. Ezen az ülésen kellett jóváhagyni azt a szerződést, amellyel a labdarúgócsapatot működtető Haladás Labdarúgó Kft.-t megbízták, hogy üzemeltesse a stadiont. Ha ezt nem tették volna meg, akkor a hétvégi bajnokit már Zalaegerszegen játszotta volna a Haladás. A kft. az üzemeltetésre az önkormányzattól 110 millió forintot kap.

Nem süti a nap eleget

A stadion hiába készült már el az ősszel, Király Gábor csapata az új üzemeltető cég megbízásáig az Illés Akadémián edzett, és úgy tűnik, ezzel ezután sem hagynak fel. A klub honlapjára felkerült Hazatértek Halmosiék című cikkből kiderül, hogy mostantól végre az új stadionban edzhet a csapat, a klub ügyvezető igazgatója azonban elárulja azt is, hogy az edzések döntő részét ezután sem tudják megtartani a stadionban, aminek banális oka van:

úgy tervezték meg az új arénát, hogy sokkal kevesebbet süti a nap, mint a korábbi stadion gyepét, ezért aztán kímélni kell.

Nem elégedett az új környezettel a Haladás csapatkapitánya, Halmosi Péter sem: „Sajnos a pályaviszonyok továbbra sem ideálisak, nem egyszerű, hogy egész héten műfüvön készülsz, szombaton pedig ilyen-olyan minőségű gyepen kell futballoznod. De a lényeg, hogy végre hazatértünk.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top